Deltagande företag

Företagen som deltar i AI.m är våra viktigaste läromästare i projektet. Vi följer deras process och utveckling, kunskaps- och erfarenhetsutbytet går åt båda håll.

Inom ramarna för AI.m-projektet kommer vi arbeta agilt med ungefär 20 deltagande företag i 3 omgångar. Fram till januari 2021 har vi jobbat med 18 företag och dess AI-applikationer för att under våren 2021 ta in ytterligare 5 företag. Här kan du följa de deltagande företagens resa och även läsa mer om våra alumner och dess erfarenheter

Image

Sagt om AI.m

”En fantastisk möjlighet! Projektet hjälpte oss att lyfta blicken och innovera vår verksamhet utifrån våra datatillgångar, vilket har varit ett helt nytt sätt för oss att utveckla verksamheten på.”
Victoria Ekman, VD, CE-produkter

”Vi visar företagen de fördelar och möjligheter som finns med AI och framförallt hur de själva kan utnyttja tekniken som ett konkurrensmedel.”
Stefan Byttner, docent och AI-forskare, Högskolan i Halmstad

Det har varit en nyttig process att bara få förklara våra datatillgångar och vår affär för utomstående. Att få lyfta blicken och se massa möjligheter. Nu har vi en hel lista på möjliga utvecklingsområden inom AI.
Magnus Elmblad, VD, Lagafors.

Tjänstedesign-tillfället och kundresan var riktigt bra! Det hjälpte oss att förstå hur slutprodukten och slutupplevelsen skulle bli. Vi har fått en ny vinkel på vad vi faktiskt ska erbjuda.
Ulf Mazur, VD, Matpriskollen

Det är unikt och positivt att kombinera UX med AI. Det har verkligen gett gruppen en gemensam bild av vart vi vill med produkten.
Ulf Mazur, VD, Matpriskollen.

Deltagande bolag i AI.m

Image

Image

AI.m är innovationsarenan HighFive och Högskolan i Halmstads nya satsning där människocentrerad AI står i centrum och där halländska företag erbjuds en unik möjlighet att öka sin konkurrenskraft.

Image

I projektet finns spetskompetens inom AI, tjänstedesign, innovation och affärsutveckling – lär känna teamet här.

Image

Du som är student gör skillnad i våra projekt och ute hos våra deltagarföretag – oavsett inriktning på din utbildning. Ta chansen att testa dina färdigheter och kunskap i verkligheten!

Image

Det senaste från AI-världen. Här samlar vi intressanta artiklar, spaningar och utbildningar inom artificiell intelligens och tjänsteinnovation.

Image

Företag 1

AI.m är innovationsarenan HighFive och Högskolan i Halmstads nya satsning där människocentrerad AI står i centrum och där halländska företag erbjuds en unik möjlighet att öka sin konkurrenskraft.

Läs mer om projektet
Image

Företag 2

Image

Företag 3