Deltagande företag

Företagen som deltar i AI.m är våra viktigaste läromästare i projektet. Vi följer deras process och utveckling, kunskaps- och erfarenhetsutbytet går åt båda håll.

Fram till augusti 2022 har vi jobbat med 23 företag och dess AI-applikationer för att under hösten 2022 börja jobba med ytterligare 5 företag. Här kan du följa de deltagande företagens resa och även läsa mer om våra alumner och dess erfarenheter

Image
Image

PS Provider

AI:n felsöker och hanterar enkla fakturor själv.
Image

Remainly

Terapi online med synlig progression.
Image

Turon MedTech

AI bistår läkare vid val av biopsimetod.
Image

Swedlock

En nyckel öppnar 4000 lås
Image

MacForum

AI-genererade scheman.
Image

Microchip

Temperaturmätning ger bättre träning och sömn.
Image

DH Anticounterfeit

DH Anticounterfeit kamp mot varumärkesintrång.
Image

Tappa

AI och människa inspirerar till fysisk aktivitet.
Image

365 ID

Snabbare kontroll av id-handlingar.
Image

Area Academy

Personlig tränare för e-sportare.
Image

CE Produkter

Optimerar tillverkning tillsammans.
Image

Carmona

Cirkulär möbelförsäljning.
Image

Ensolution

AI förbättrar och effektiviserar vård och omsorg

Sagt om AI.m

”En fantastisk möjlighet! Projektet hjälpte oss att lyfta blicken och innovera vår verksamhet utifrån våra datatillgångar, vilket har varit ett helt nytt sätt för oss att utveckla verksamheten på.”
Victoria Ekman, VD, CE-produkter

”Vi visar företagen de fördelar och möjligheter som finns med AI och framförallt hur de själva kan utnyttja tekniken som ett konkurrensmedel.”
Stefan Byttner, docent och AI-forskare, Högskolan i Halmstad

Det har varit en nyttig process att bara få förklara våra datatillgångar och vår affär för utomstående. Att få lyfta blicken och se massa möjligheter. Nu har vi en hel lista på möjliga utvecklingsområden inom AI.
Magnus Elmblad, VD, Lagafors.

Tjänstedesign-tillfället och kundresan var riktigt bra! Det hjälpte oss att förstå hur slutprodukten och slutupplevelsen skulle bli. Vi har fått en ny vinkel på vad vi faktiskt ska erbjuda.
Ulf Mazur, VD, Matpriskollen

Det är unikt och positivt att kombinera UX med AI. Det har verkligen gett gruppen en gemensam bild av vart vi vill med produkten.
Ulf Mazur, VD, Matpriskollen.


Image

Om AI.m

AI.m är innovationsarenan HighFive och Högskolan i Halmstads nya satsning där människocentrerad AI står i centrum och där halländska företag erbjuds en unik möjlighet att öka sin konkurrenskraft.

Image

AI.m Team

I projektet finns spetskompetens inom AI, tjänstedesign, innovation och affärsutveckling – lär känna teamet här.

.

Image

Student

Du som är student gör skillnad i våra projekt och ute hos våra deltagarföretag – oavsett inriktning på din utbildning. Ta chansen att testa dina färdigheter och kunskap i verkligheten.

Image

Kunskap

Det senaste från AI-världen. Här samlar vi intressanta artiklar, spaningar och utbildningar inom artificiell intelligens och tjänsteinnovation.

Image

Företag 1

AI.m är innovationsarenan HighFive och Högskolan i Halmstads nya satsning där människocentrerad AI står i centrum och där halländska företag erbjuds en unik möjlighet att öka sin konkurrenskraft.

Läs mer om projektet
Image

Företag 2

Image

Företag 3