CASE: TURON MEDTECH

AI bistår läkare vid val av biopsimetod

Turon MedTech är ett företag som utvecklar och tillverkar positioneringsinstrumentet, Cytoguide, för Stereotaktisk bröstbiopsi, dvs. biopsi med hjälp av en Mammograf.

Bröstbiopsi kan utföras på ett antal varierande sätt och med hjälp av ett flertal olika tekniker som till exempel Ultra Ljud, MRI samt Röntgen. Fullt ut utvecklat och implementerat är målsättningen med AI-assistenten att personalen snabbt och säkert skall erhålla rätt bröstvävnad, samt att detta skall ske samtidigt som patienten undviker obehag av ingreppet. Den optimala biopsiprocessen varierar utifrån respektive patients förutsättningar och komplexiteten är, inte sällan relativt, omfattande. Komplexiteten, i kombination med den ständiga tekniska utvecklingen, medför att personalens behov av en AI-medhjälpare kontinuerligt ökar.  

AI-assistenten bistår personalen vid kritiska val i processen, vilket optimerar respektive patients ingrepp. Med hjälp av maskininlärning baserat på tidigare biopsier simuleras tänkta scenarier för respektive patient och därmed erhåller personalen ett skräddarsytt beslutstöd.  

Image

Start your AI journey today!

Är ert företag intresserat av att utforska vilka möjligheter det finns att applicera AI till er verksamhet utifrån dem behov ni har i dagsläget eller närmsta framtid? Tveka inte att höra av er till oss så berättar vi mer om vad människocentrerad AI innebär och hur just ni kan dra nytta av att vara med i denna innovationsprocess.

Har du frågor, funderingar eller vill anmäla dig redan nu? Skicka in en intresseanmälan eller maila anna.petersson@h5halmstad.se så återkommer vi.

  •