CASE: ENSOLUTION

AI förbättrar och effektiviserar vård och omsorg

Syftet med Ensolutions AI-modell är att identifiera personer som över tid löper risk för omfattande behov av vård- och omsorgsinsatser. Om personer i olika "riskgrupper" identifieras i ett tidigt skede kan kommuner anpassa insatserna utifrån individers behov och sätta in specifikt riktade insatser istället för att sätta in generella insatser till samtliga individer.

Vidare gör AI-modellen det möjligt att skapa en dynamisk prediktionsmodell för att förutsäga behovet av framtida resurser. På så sätt blir resursplaneringen proaktiv istället för reaktiv och kommuner kan planera och ställa om sina verksamheter baserat på den framtida utvecklingen.

Fördelar med Ensolutions AI-modell

  • Arbeta proaktivt (istället för reaktivt) genom att identifiera individer med behov av insatser och sätt in "rätt" insatser från start
  • Följ upp och utvärdera effekterna över tid
  • Simulera och prognostisera det kommande behovet av resurser

Ensolutions AI-modell är utvecklad och validerad i nära samarbete med Helsingborg stad.

Image

Starta er AI-resa idag!

Är ert företag intresserat av att utforska vilka möjligheter det finns att applicera AI till er verksamhet utifrån dem behov ni har i dagsläget eller närmsta framtid? Tveka inte att höra av er till oss så berättar vi mer om vad människocentrerad AI innebär och hur just ni kan dra nytta av att vara med i denna innovationsprocess.

Har du frågor, funderingar eller vill anmäla dig redan nu? Skicka in en intresseanmälan eller maila anna.petersson@h5halmstad.se så återkommer vi.

  •