Image

AI.m for the future


I AI.m får halländska företag möjlighet att tillsammans med forskare och experter genomgå en innovationsprocess där människocentrerad artificiell intelligens står i fokus. I olika delar av projektet medverkar personer med kompetenser inom artificiell intelligens, maskinlärande, service design, UX-design och affärsutveckling.

Era företags specifika utmaningar och möjligheter står i fokus och målet är en faktiskt prototyp av framarbetad AI-applikation, samt en ökad kompetens och förståelse för hur artificiell intelligens kan implementeras i ert företag.

Vill du höra projektledare Anna Petersson och Service Designer Pontus Wärnestål berätta mer om projektet samt lyssna på två av bolagen som redan genomgått processen? Klicka här!

Starta er AI-resa idag!

Nu har vi dragit igång en ny omgång av AI.m. och fem bolag kommer få möjlighet att deltaga.

Är ni intresserade av att delta? Gör då er anmälan genom att fylla i formuläret i länken nedan. Vi kontaktar dig inom ett par dagar.

 Blir du antagen tar vi ut en avgift på 10 000:- för er medverkan och vi börjar matcha er till passande kompetens för bästa möjliga outcome.

Varmt välkommen att söka – vi ses!

 •  Image

I projektet får ni:

 • Inspirationsföreläsningar inom AI, Machine Learning och Service Design.
 • 3 bolagsindividuella workshops med fokus på:
  – strategisk business design och datamappning,
  – människocentrerad service design,
  – framtagning av AI-roadmap.
 • Affärsutveckling och strategi kopplat till AI och digitalisering.
 • UX-designbyrå som tar fram en faktisk prototyp av vald AI-applikation.
 • Forskare, studenter och affärsutvecklare inom AI, Machine Learning och Service Design som vägleder er i strategi, verktyg och kontaktnät för att vidareutveckla prototypen efter projektets avslut.
 • Kartläggning av möjliga finansieringslösningar för framtagning och implementation av AI-satsning.

Beskrivning av projektets 5 faser:


I första delen genomlyser vi, i bolagsindividuella workshops, verksamheten. Vi diskuterar de strategiska riktlinjerna som finns, samt skapar en gemensam bild av vilken data som finns tillgänglig, och hur denna data kan accelerera tillväxten eller effektivisera verksamheten genom att applicera AI.

Medverkar gör forskare och studenter inom artificiell intelligens och service design från Högskolan i Halmstad samt affärsutvecklare från HighFive.

Image

Image

För att det här projektet ska vara möjligt har vi kopplat upp oss mot en rad spännande personer med olika kompetenser och erfarenhetsbakgrund.

Image

Du är viktig, oavsett inriktning på din utbildning. Är du intresserad av att medverka, hör av dig till oss här. Du gör skillnad i AI.m-projektet.

Image

Här samlar vi intressanta artiklar, spaningar och utbildningar inom artificiell intelligens och tjänsteinnovation.

Image

Ett antal bolag har redan genomgått vår process och här berättar dem hur det var och vad de fick ut av sin medverkan.