AI.m for the future – ansök idag

I projektet AI.m ger innovationsarenan HighFive och Högskolan i Halmstad halländska företag en unik möjlighet att öka sin konkurrenskraft med hjälp av människocentrerad AI i en skräddarsydd innovationsprocess. Till din tjänst står experter inom AI, servicedesign och affärsutveckling, studenter med kunskap och hunger som hjälper er lösa era utmaningar och forskare redo att omsätta sin expertis till just ditt företags verklighet.

Image

Starta er AI-resa idag!

Är ert företag intresserat av att utforska vilka möjligheter det finns att applicera AI till er verksamhet utifrån dem behov ni har i dagsläget eller närmsta framtid? Tveka inte att höra av er till oss så berättar vi mer om vad människocentrerad AI innebär och hur just ni kan dra nytta av att vara med i denna innovationsprocess.

Har du frågor, funderingar eller vill anmäla dig redan nu? Skicka in en intresseanmälan eller maila anna.petersson@h5halmstad.se så återkommer vi.

 •  

Image

Att delta i AI.m

Blir ni ett av de utvalda företagen guidas ni av vår innovationsledare tillsammans med forskare och experter inom artificiell intelligens, dataanalys, tjänsteinnovation och affärsutveckling genom programmet – där just era utmaningar står i fokus. Resultatet är en prototyp av vald AI-applikation tillsammans med en roadmap över era nästa steg mot en implementerad intelligent lösning.

Inom ramarna för AI.m-projektet får de utvalda deltagande företagen gå igenom en individuell innovationsprocess som startar med en kartläggning av affären och möjliga AI applikationer, fortsätter med inspirationsföreläsningar och workshops, affärsutveckling och strategi kopplat till AI och digitalisering och avslutas med att en UX-designbyrå tar fram en AI-applikation och en kartläggning och roadmap kring hur finansiering och implementation av AI-satsningen ska säkras.

I projektet får ni:

 • Inspirationsföreläsningar inom AI, Machine Learning och Service Design.
 • 3 bolagsindividuella workshops med fokus på:
  – strategisk business design och datamappning,
  – människocentrerad service design,
  – framtagning av AI-roadmap.
 • Affärsutveckling och strategi kopplat till AI och digitalisering.
 • UX-designbyrå som tar fram en faktisk prototyp av vald AI-applikation.
 • Forskare, studenter och affärsutvecklare inom AI, Machine Learning och Service Design som vägleder er i strategi, verktyg och kontaktnät för att vidareutveckla prototypen efter projektets avslut.
 • Kartläggning av möjliga finansieringslösningar för framtagning och implementation av AI-satsning.

I första delen genomlyser vi, i bolagsindividuella workshops, verksamheten. Vi diskuterar de strategiska riktlinjerna som finns, samt skapar en gemensam bild av vilken data som finns tillgänglig, och hur denna data kan accelerera tillväxten eller effektivisera verksamheten genom att applicera AI.

Medverkar gör forskare och studenter inom artificiell intelligens och service design från Högskolan i Halmstad samt affärsutvecklare från HighFive.

Image

Image

I projektet finns spetskompetens inom AI, tjänstedesign, innovation och affärsutveckling – lär känna teamet här.

Image

Du som är student gör skillnad i våra projekt och ute hos våra deltagarföretag – oavsett inriktning på din utbildning. Ta chansen att testa dina färdigheter och kunskap i verkligheten!

Image

Det senaste från AI-världen. Här samlar vi intressanta artiklar, spaningar och utbildningar inom artificiell intelligens och tjänsteinnovation.

Image

Deltagande företag

Företag som genomgått vår process berättar om hur upplevelsen var och vad de fick ut av sin medverkan.