Image

Student


Som student fyller du en extremt viktig roll i AI.m. Vårt mål är att koppla alla bolag som genomgår vår innovationsprocess till en eller flera studenter för att de ska komma vidare i sitt arbete med att implementera artificiell intelligens. Som student får du koppling till ett bolag med verkliga utmaningar, samtidigt som du får stöttning av oss i projektet för att göra ett så lyckat arbete som möjligt. Vår ambition och mål är att bygga upp en AI.m Hub där ni som studenter tillsammans kan lösa utmaningar som bolagen går igenom. 

Du får arbetslivserfarenhet att sätta på CV’n, nya kontakter och möjlighet till arbete.

Är du intresserad av att bli en del av vårt AI.m Team – fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!

  •  

Image
Intervju – Abdallah Alabdallah, studerande Högskolan i Halmstad

Abdallah Alabdallah är mjukvaruingenjören som arbetade 12 år i branschen och som har stor passion för datavetenskap och AI. Hans intresse för nämnda områden tog honom till Halmstad. Högskolan i Halmstad hade de utbildningar Abdallah eftersökte och han har just avslutat sin masterutbildning och doktorerat.

Hur kom du i kontakt med AI.m projektet?

” Jag blev kontaktad av avdelningschefen som berättade om ett intressant projekt inom AI och jag ville inte missa detta tillfälle. Jag fick arbeta med företaget Matpriskollen som innehar en applikation för dagliga erbjudanden där utkomsten från projektet var att de skulle matcha data. Här kom jag och ännu en deltagande student in i bilden. Jag utvecklade en algoritm för datamatchning.”

Vad fick du personligen ut av ditt deltagande i projektet?

“Jag uppmanar alla som studerar att deltaga i spännande projekt för att vidga vyer och få verklig erfarenhet av de som i många fall förblir teoretiskt. Det blir en fin erfarenhet som även reflekteras i mitt cv. Detta tror jag är oerhört viktigt framåt.”

Vilka kontakter skapades under pågående projektarbete?

” Förutom med HighFive och projektgruppen för AI.m fick jag god kontakt, respons och feedback från företaget Matpriskollen. Detta var av stor vikt för mig och gav både självförtroende och stolthet i mitt projektarbete, något jag tar med mig in i framtiden.

"Jag uppmanar alla som studerar att deltaga i spännande projekt för att vidga vyer och få verklig erfarenhet av de som i många fall förblir teoretiskt"
A. Alabdallah

Image

Vad är AI.m 2.0? Här kan du läsa mer om Högskolan i Halmstad och HighFives nya satsning där bl.a 
m
änniskocentrerad AI står i fokus.

Image

För att det här projektet ska vara möjligt har vi kopplat upp oss mot en rad spännande personer med olika kompetenser och erfarenhetsbakgrund.

Image

Här samlar vi intressanta artiklar, spaningar och utbildningar inom artificiell intelligens och tjänsteinnovation.

Image

Ett antal bolag har redan genomgått vår process och här berättar dem hur det var och vad de fick ut av sin medverkan.