Utmana dig i verkligheten

Du som är student är väldigt viktig i AI.m. Du får kopplingar till ett företag med verkliga utmaningar, samtidigt som du får stöttning av AI.m:s ledning för att ditt arbete ska bli så lyckat som möjligt. AI.m ska vara huben där studenter tillsammans med företagen löser problem och utmaningar.  

ImageMålet med AI.m är att koppla alla företag som genomgår projektets innovationsprocess till en eller flera studenter, för att de ska komma vidare i sitt arbete med att implementera artificiell intelligens. Som student får du koppling till ett företag med verkliga utmaningar, samtidigt som du får stöttning av oss i projektet. Du får arbetslivserfarenhet att sätta på ditt CV:t, nya kontakter och inte sällan möjlighet till arbete på företaget du hjälper.

Bli en del av AI.m Team-

fyll i formuläret så hör vi av oss!

  •  

Image

"Jag uppmanar alla som studerar att deltaga i spännande projekt för att vidga vyer och få verklig erfarenhet av de som i många fall förblir teoretiskt"

Abdallah Alabdallah

AI.m är innovationsarenan HighFive och Högskolan i Halmstads nya satsning där människocentrerad AI står i centrum och där halländska företag erbjuds en unik möjlighet att öka sin konkurrenskraft.

Abdallah Alabdallah är mjukvaruingenjören som arbetade 12 år i branschen och som har stor passion för datavetenskap och AI. Hans intresse för nämnda områden tog honom till Halmstad. Högskolan i Halmstad hade de utbildningar Abdallah eftersökte och han har just avslutat sin masterutbildning och doktorerat.

Hur kom du i kontakt med AI.m projektet?

” Jag blev kontaktad av avdelningschefen som berättade om ett intressant projekt inom AI och jag ville inte missa detta tillfälle. Jag fick arbeta med företaget Matpriskollen som innehar en applikation för dagliga erbjudanden där utkomsten från projektet var att de skulle matcha data. Här kom jag och ännu en deltagande student in i bilden. Jag utvecklade en algoritm för datamatchning.”

Vad fick du personligen ut av ditt deltagande i projektet?

“Jag uppmanar alla som studerar att deltaga i spännande projekt för att vidga vyer och få verklig erfarenhet av de som i många fall förblir teoretiskt. Det blir en fin erfarenhet som även reflekteras i mitt cv. Detta tror jag är oerhört viktigt framåt.”

Vilka kontakter skapades under pågående projektarbete?

” Förutom med HighFive och projektgruppen för AI.m fick jag god kontakt, respons och feedback från företaget Matpriskollen. Detta var av stor vikt för mig och gav både självförtroende och stolthet i mitt projektarbete, något jag tar med mig in i framtiden.


Image

AI.m är innovationsarenan HighFive och Högskolan i Halmstads nya satsning där människocentrerad AI står i centrum och där halländska företag erbjuds en unik möjlighet att öka sin konkurrenskraft.

Image

I projektet finns spetskompetens inom AI, tjänstedesign, innovation och affärsutveckling – lär känna teamet här.

Image

Det senaste från AI-världen. Här samlar vi intressanta artiklar, spaningar och utbildningar inom artificiell intelligens och tjänsteinnovation.

Image

Företag som genomgått vår process berättar om hur upplevelsen var och vad de fick ut av sin medverkan.